Спорт

„Ротари клуб” събира стотици ученици за традиционните си игри /Видео/

  21.10.2016 14:38             
„Ротари клуб” събира стотици ученици за традиционните си игри /Видео/

VI издание на ученическите игри за купата на „Ротари клуб“ започва на 2 ноември във Враца. Официалното откриване е предвидено за 14 ч. За участие в надпреварите по няколко спорта са се записали близо 430 деца от 17 врачански училища, както и от селата Баница и Паволче.

„Целта на игрите е да се даде възможност на подрастващите да се занимават със спорт, като по този начин се осмисли свободното им време и се създадат у тях навици за здравословен начин на живот. Ние акцентираме върху масовия спорт - да привлечем, колкото се може повече деца“, съобщи президентът на „Ротари клуб“ във Враца Росен Дудушки.

За най-малките от I до IV клас са предвидени щафета и забавна игра, а по-големите ученици ще мерят сили на футбол, баскетбол и волейбол. „Погрижили сме се за всичко – от организацията, съдийството  и медицинското обезпечаване  до охраната“, допълни още Дудушки.

За победителите в отделните дисциплини са предвидени награди, като за всички участници са осигурени и спортни екипи. Финалите в отделните възрастови групи и спортове ще са на 8 ноември. Тогава на комплексния победител ще бъде връчена и голямата купа на „Ротари клуб“. За първи път пък ще има отличие за феърплей, което ще връчи зам.-председателя на парламента Явор Хайтов.