Събития

След кървавата драма край Ребърково: Хайтов пак пита в парламента за Е79

  19.10.2016 08:26             
След кървавата драма край Ребърково: Хайтов пак пита в парламента за Е79

Заместник-председателят на 43-о Народно събрание и врачански депутат от „Народен съюз“ Явор Хайтов за пореден път повдига въпроса за тежката пътна обстановка по Е79 в парламента – това личи от актуален въпрос, зададен към министъра на МВР и вицепремиер в правителството Румяна Бъчварова. Питането е заведено в деловодството във вторник – 18 октомври.

Конкретният повод за въпроса е тежката катастрофа, при която в понеделник край село Ребърково загина 63-годишния Ангел Радков и едно от возещите се в колата 3 деца, а другите две бяха откарани в критично състояние в столичната клиника за спешна медицина „Пирогов“.

„Ежеседмично в този участък на международния път Е79 между Мездра и Ботевград и особено около село Ребърково стават ПТП със значителни материални щети и човешки жертви, и ранени хора“, пише в мотивите си Хайтов. Депутатът пита министър Бъчварова колко са пътно-транспортните произшествия, станали през настоящата година в отсечката между Мездра и Ботевград, която е дълга 33 км и включва още няколко невралгични точки около селата Люти дол и Новачене. Освен това Хайтов изисква от министъра на МВР статистика за това колко пъти Е79 е затварян заради тежки катастрофи и са търсени обиколни маршрути? Заместник-председателят на парламента иска отговор и на въпроса: „Какво прави МВР за облекчаване на трафика в този район... който концентрира трафика от и за Дунав мост 2 и ферибота Оряхово – Бекет?“