Събития

ОБНОВЕНА: Бой и гонка с багер заради девойче /СНИМКИ/

  18.10.2016 16:15             
ОБНОВЕНА: Бой и гонка с багер  заради девойче /СНИМКИ/

Екшън, достоен за Холивуд, се е разиграл в неделя срещу понеделник в ромската махала на Бяла Слатина, научи „Конкурент“. Информацията на единствения всекидневник в Северозапада беше потвърдена частично от органите на реда.

Крамолата избухнала между две местни фамилии заради момиче, което било обещано от едното на другото многолюдни семейства. Някои очевидци твърдят, че освен бой е имало и стрелба с автомат „Калашников“, но тази версия категорично беше опровергана от полицията. Зрелищната разправия изпрвила косите на хората, когато несбъднатият жених, бесен от отказа на обещаното девойче, тръгнал да гази наред с багер. Докато бъде озаптен, една кола била премазана от тежката земекопна машина. Цяло чудо било, че всичко се разминало без кървави следи и жертви. 

По случая е образувано досъдебно производство, което може да изпрати зад решетките буйния младеж, ако вината му бъде доказана в съда.

Според бТВ, скандалът на ул. "Латинка" е избухнал заради забранена любов между 16-годишните Камен и Грасиела. Те решили да се вземат и избягат. Бащата на девойката Шибил пък си я прибрал с полиция, като заявил пред органите на реда, че дъщеря му е открадната. В неделя срещу понеделник почерпеният родител се качил на багер и съборил оградата и стената на лятната кухня на враговете си, прегазил и един автомобил.

Срещу таткото нарушител на обществения ред е образувано досъдебно производство. Въпреки това привържениците на влюбения Ромео решили на свой ред да си отмъстят, като нападнали бащата на Грасиела и имота му. В резултат изпотрошили стъклата на няколко коли.

Впоследствие пред дома на Шибил се изсипали пет полицейски патрула. „Предната вечер извади една пушка, е такава, всичките го видяха, и дойде един и взе, три дена полицаите стоят пред тях и ги вардят, защото той има пари, има всичко и им дава пари и носят на полицаите кафета, мекици, да ядат закуски, а нас защо ни не вардят, че ни събориха къщата”, оплака се пред тв-екипа жена от другата фамилия.

От полицията са категорични, че пазят обществения ред и не вземат страна и че оръжие и стрелба в махалата не е имало.  Любовната драма обаче се заплита, защото влюбените са разделени и Грасиела вече е зад граница. Баща й я пратил там. Връзката продължава от разстояние.

 

 

Снимки: бТВ