Събития

Министерски инспекторат проверява врачанския драматично-куклен театър

  29.09.2016 16:01             
Министерски инспекторат проверява врачанския драматично-куклен театър

Инспекторатът на министерството на културата изпрати проверяващи във врачанския театър, които да установят дали изпълнява оздравителния си план, научи „Конкурент“.

„Проверката започна в сряда и ще продължи до края на седмицата. В нея няма нищо извънредно. Правим редовно такива проверки в културните институции“, съобщи Радка Петрова, шеф на дирекция „Връзки с обществеността“ в МК, като така потвърди информацията на единствения всекидневник в Северозапада. Тя напомни, че в началото на годината ведомството на Вежди Рашидов е опростило задължения от около 3 000 000 лв. на 8 институти от сценичните изкуства, сред които и врачанския драматгично-куклен театър. Проверката на инспектората на МК е да установи как се изпълнява оздравителния план.

Преди няколко седмици министър Рашидов обеща в парламента да не закрива театри в България. В отговор на депутатски въпрос обаче той уточни, че през първите 6 месеца на годината публиката на театрални представления в ДКТ – Враца е спаднала с 10 000 души. Това е най-сериозният срив в страната, каза Рашидов като даде за пример Благоевград, където от януари до юни е имало с 3 000 билета по-малко.