Събития

Жена от Чирен благодари на врачански полицаи

  28.09.2016 16:11             
Жена от Чирен благодари на врачански полицаи

Специални благодарности към полицията във Враца отправи жена от Чирен, която дойде днес в редакцията на „Конкурент”. Тя похвали бързите действия на оперативния работник Любомир Симеонов и началника на районното полицейско управление Георги Митов за откриването на откраднатото й портмоне.

„На 21 септември бях обрана в здравната каса във Враца. Чаках на опашка, за да продължа рецептурната си книжка и без да усетя, от чантата ми са откраднали портмонето. В него имах лична и дебитна карта, други важни документи и ценни за мен вещи”, каза Райна Костова. 73-годишната жена изпаднала в ужас и споделила с внучката си Йоана. Тя я посъветвала да подаде жалба в районното управление и да се търси крадецът. Макар че потърпевшата била доста скептична, решила да се обърне с молба за помощ. Внесла жалба и била изключително приятно изненадана от действията на разследващите.

„Веднага прегледаха камерите и видяха как жена на опашката след мен взима вещите ми. След проведеното разследване установили, че се е качила в маршрутка и автобус и стигнали до адреса й. Оказало се, че е възрастна жена от Малорад. Нищо повече не казаха за нея, но не ме и интересува. Важното е, че когато ми се обадиха, че са намерили вещите ми, ме направиха много щастлива”, каза с благодарност Райна Костова като допълни, че от дебитната й карта са изтеглени 90 лв., а в портмонето си имала 10 лв.

„Тя не се притесняваше толкова за парите, колкото за документите и за снимките, които си пази в портфейла. Добре, че ме послуша. Ето, че полицията си свърши работата перфектно”, каза и внучката Йоана.

Признателната Райна Костова ще напише похвално писмо до министър Бъчварова.