България

Кунева е поръчала планови проверки на всички медицински университети

  28.09.2016 15:23             
Кунева е поръчала планови проверки на всички медицински университети

Министърът на образованието Меглена Кунева е поръчала планови проверки на всички медицински университети. Това съобщи самата тя днес пред журналисти в отговор на въпрос. Кунева уточни, че две от тези висши учебни заведения вече са проверени. Вчера Кунева обяви, че сезира ДАНС и прокуратурата за нарушения в Медицинския университет в София.

„Не толерирам каквото и да било нарушения на българския закон, смятам, че една страна се развива добре, когато има ред, коментира днес министърът. Няма да затая никаква истина, когато има нарушения, единственият начин да се преборим с тях е да ги извадим на светло”, заяви тя, цитирана от БТА.

Кунева посочи, че екипът, който е правил одит, е абсолютно професионален и ще продължи да работи във сферите, свързани с работата на МОН. Друго, което ще направим за подобряване на управлението на висшите училища, е заедно със Съвета на ректорите да видим дали не се налага промяна в Закона за висшето образование, за да можем по добър начин да съчетаем академичната автономия с изразходването на публичен ресурс, посочи още министърът на образованието.