Събития

„Паякът“ идва след 1.10

  26.09.2016 16:19             
„Паякът“ идва след 1.10

Специализираният автомобил за репатриране на неправилно паркирани автомобили, познат като „паяк”, пристига във Враца до края на месеца. Това става ясно от информацията, публикувана на сайта на местната управа.

Договорът за доставката на техниката е подписан на 14 септември от кмета на града Калин Каменов и упълномощен представител на фирмата, спечелила обществената поръчка - „Еталон - ВБ” ООД със седалище Видин.

Според условията в контракта, дружеството трябва да достави употребяваният „паяк” марка „МАN”, модел L 2000 4.6 МТ и високопроходим автомобил „Land Rover”, Freelander 2.0 DI в срок до 15 календарни дни от деня на дописването му.

Общата цена, която общината във Враца плаща за двете машини е 57 800 лв. без включено ДДС. Стойността на „паяка” е 49 980 лв., а на джипа – 7 820 лв., като посочените цени са без ДДС.

Двата автомобила ще бъдат с 3-месечен гаранционен период, при възникване на проблем, дефектите ще се отстраняват за 7 дни, става ясно още от договора. 

Обществената поръчка „Доставка на моторни средства за нуждите на Община Враца” беше обявена в края на август. Оферта беше подал само 1 участник – „Еталон – ВБ” ООД, Видин, който впоследствие беше избран за изпълнител.

В общинско предприятие „Паркинги и гаражи“ във Враца вече имат два екипа, които ще управляват „паяка“ без прекъсване. Вероятно до пускането на техниката по улиците ще минат още няколко дни след 1 октомври, в които да бъде лицензирана работата им и съобразена с нормативната уредба.