Събития

ВИДЕО: Гости от 4 страни гостуват на врачанско училище

  26.09.2016 16:03             
ВИДЕО: Гости от 4 страни гостуват на врачанско училище

Директори и учители от Полша, Франция, Португалия и Италия гостуват на врачанското начално училище „Св. Софроний Врачански” в продължение на три дни. От събота до понеделник заедно с българските си колеги проведоха първата транснационална среща за организиране на дейностите по проект: „Истории, скрити в тайнствените скали”, който е и първият стартиран от трите спечелени проекта на училището по Еразъм+ К2.

„В изминалите три дни се състояха работни срещи, в които взеха участие директори и учители от страните-партньорите по проекта – Полша, като координатор, България, Франция, Португалия и Италия. Тяхното сътрудничество е съсредоточено върху това, децата от европейските училища да повишат знанията си за Земята и за необходимостта от защита на нашата Планета. Това ще им позволи да открият нейната неповторима красота и истинска стойност”, коментираха от учебното заведение.

Гостите бяха посрещнати тази сутрин от учениците на НУ „Св. Софроний Врачански” по традиционен български начин – облечени в носии, с питка и сол. Малко по-късно, те имаха възможността да присъстват и на Учредителното събрание на детски парламент „Детство без тревоги”.

В ранни след обяд гостуваха в Община Враца, където бяха посрещнати от кметът на града Калин Каменов.