Спорт

Точка лиши ФК Закрилници от титла, Фичо е стрелец №1

  26.09.2016 16:01             
Точка лиши ФК Закрилници от титла, Фичо е стрелец №1

Точка не достигна на ФК Закрилници /Монтана/ да достигне върха на проведения в Албена силен турнир. Проявата е със 17-годишна традиция и се провежда ежегодно два пъти - през май и  септември. В надпреварата участваха 6 отбора, които играха по системата „всеки срещу всеки”.

В Младост /София/ ритаха националите по футзал Даниел Несторов и Делян Койчев, както и петима играчи, станали световни шампиони по минифутбол за полицаи /45+/ в Майорка. ФК Дианабад също бе с респектираща визитка на дългогодишен участник във Висшата лига на АМЛФ. В състава на ФК Лос Кохонес имаше доста опитни футболисти и състезатели по футзал. Многократният шампион в турнира ФК Елгидиум се подсили с бившата звезда на ЦСКА Методи Деянов. Северозападът се представи с два тима – ФК Закрилниците и ФК Монтана Гризлис.

Първата среща на новосформирания клуб ФК Закрилници, който се готви да дебютира в първенството по футзал през сезон 2016/2017 г. в зона „София”, бе срещу сочения предварително за фаворит Младост. Липсата на достатъчно опит и дисциплина доведе до поражение на монтанчани. Оттук нататък обаче отборът коренно се преобрази и последва разгромна победа с 10:0 над съгражданите им от Монтана Гризлис. Срещу Дианабад, Закрилниците имаха явно превъзходство, но поради липсата на шанс завършиха 1:1. Тимът на Ивайло Станев продължи със смазващото си превъзходство и в останалите две срещи, където последователно бяха прекършени Лос Кохонес и Елгидиум, съответно с 4:1 и 5:0. Ремито между столичните Младост и Дианабад остави Закрилниците на трета позиция с 10 т. /21:9/.

Титлата извоюва Младост с 11 т. /16:4/. Втори остана Дианабад със същия брой точки, но с по-лоша голова разлика /12:6/. Класирането бе допълнено от Елгидиум с 6 т., Лос Кохонес с 4 т. и Монтана Гризлис без актив. Голмайстор на турнира с 11 попадения стана топ стрелецът Закрилници - Филип Илиев-Фичо. Неговият тим бе и най-резултатен, отбелязвайки цели 21 попадения в противниковите врати.