Събития

Сладкото от сини сливи на Радосвета е най-добро

  26.09.2016 11:08             
Сладкото от сини сливи на Радосвета е най-добро

Сладкото от сини сливи на врачанската общинарка Радосвета Крумова получи първа награда по време на конкурс в Троян. Кулинарната награда се проведе от сряда до неделя и беше част от фестивала на сливата в балканския град.

„Доволна съм, защото сладкото ми беше оценено и далече от Враца. Това не ми е първата награда в кулинарни конкурси – в празника на баницата в село Баница редовно печеля награди, но сега никой не може да ме обвини, че ми присъждат награди, тъй като съм и организатор на събитието“, коментира доволно Крумова. Главният експерт по култура в местната управа на Враца допълни, че към традиционната си рецепта за приготвяне на сладко от сини сливи този път е добавила тайна съставка – щипка любов, отделно от това бурканчето й е било оформено с вкус и стил.

Журито, в което бил и водещият на кулинарното предаване Александър Сано /познат и като Косъма от сериала „Под Прикритие“/, оцени по достойнство вкусния еликсир на Крумова. Освен първа награда общинарката получи медал – във формата на синя слива и премия от 100 лева. Отличието й било връчено от кмета на община Троян Донка Михайлова на центалния площад.

„Веднага след успеха заваляха поръчки от приятелки да им дам по едно бурканче. Така че ще правя поне още една доза“, допълва Радосвета Крумова, от чието производство вече има на още два континента – във Флорида, САЩ и Нова Зеландия.