Събития

Дами поеха ръководството в организации на инвалидите

  25.09.2016 13:57             
Дами поеха ръководството в организации на инвалидите

Камелия Петкова е новият председател на регионалната организация на хората с увреждания на СИБ във Враца. Това решиха единодушно делегатите от шестте поделения в областта по време на извънредно събрание, в чийто дневен ред бяха включени само две точки - избор на нов председател и делегат за VIII конгрес на инвалидите в България.

След внезапната кончина през юли на Начо Начев, членовете на организацията във Враца и региона трябваше да изберат хора, които да поемат ръководството. Начев бе дългогодишен областен координатор и председател на регионалната и общинската организации. Приживе той бе избран и за делегат на конгреса

Така през юли за председател на организацията на СИБ във Враца бе избрана Жасмина Баръмова, а управлението на регионалната организация сега бе поверено на Камелия Петкова. Тя ще бъде и делегат на конгреса, единодушно решиха присъстващите, след като бе предложена от Жасмина Баръмова. Георги Георгиев пък зае мястото в управителния съвет, за което гласуваха 14 от общо 21 от присъстващите. Гост на второто извънредно събрание бе Стоян Манолов от София.