Събития

ВИДЕО: Кметът Каменов откри Врачанския панаир /СНИМКИ/

  14.09.2016 21:00             
ВИДЕО: Кметът Каменов откри Врачанския панаир /СНИМКИ/

Кметът на Враца Калин Каменов откри 128-ото издание на традиционния есенен панаир в сряда вечерта. Стотици изпълниха спортен комплекс "Христо Ботев", където за поредна година се провежда традиционната и емблематична проява.
Танцовият ансамбъл при читалище "Развитие 1869" внесе колорит с изпълненията си - Мизийска сюита и танц с ххляб, като зададе лайтмотива на тазгодишното издание на панаира, който се опитва да го върне към фолклора, корените и обичаите.

"Тази година решихме да върнем панаира към традициите - към фолклора, към обичаите и онова, което ни е съхранило през вековете като нация. Допитахме се до хората и те ни казаха, че не искат чалга, а да има повече местни производители. Врачанският панаир е започнал да се провежда преди 128 години като грънчарско изложение. Затова поканихме местни производители - сега искам да купувате техните стоки, да им се радвате и да ги подкрепяте, защото така ще си помагаме взаимно", заяви кметът на Враца.

Духовият оркестър при читалище "Развитие" придаде тържественост на церемонията, а певецът Юри Крумов изпя песен за Враца. Стотици изгледаха откриването, а след това - всеки се опита да намери нещо за себе си.

Първият концерт от панаирните дни беше на уникалната Валя Балканска.