Здраве

Ето защо трябва да имате мушкато вкъщи! Истински народен лечител е, ако знаете за колко неща може да ви помогне!

  12.09.2016 14:15             
Ето защо трябва да имате мушкато вкъщи! Истински народен лечител е, ако знаете за колко неща може да ви помогне!

Домашното мушкато (Geranium) е растение, което по-рано се е считало за цвете на аристократите. Неговите прекрасни пищни цветове, с ярък цвят, са украса за всеки дом, пише zajenata.bg Но не е просто красиво цвете.

Неговите лечебни свойства едва ли бихте могли да се оценят. Ние ще ви покажем как точно да използвате това непретенциозно растение.

1. За лечение на кашлица в литър вода поставете 25 грама листа и ги варете в продължение на 10 минути. Правете гаргара на гърлото с течността и симптомите на настинка ще изчезнат. Сокът от листата на растението може да се капва в носа, за да се отървете от хрема.

2. Поставете си листо на китката, ако желаете да се нормализира кръвното ви налягане.

3. При отит леко смачкайте листо за да се отдели сока от него. Сгънете парче хартия във формата на фунийка и капнете от сока в ухото през нощта.

4. За да премахнете зъбобол, поставете листо от това растение на зъба.

5. Мушкатото отделя антибактериални вещества, които убиват стафилококите - провокиращи възпалителни заболявания.

6. Етеричното масло от мушкато има благоприятен ефект върху кожата, лекува екземи и обриви.

7. Сокът би могъл да лекува катаракта в ранните стадии. Капнете сок от това растение в очите и зрението ви ще се подобри.

8. Компресът с листа от здравец премахва болките, свързани с остеопороза и радикулит.

9. Използва се и в козметиката. Измийте главата си с отвара от листата. Това ще ви избави от проблема със загубата на коса.

Хората казват, че това растение е в състояние да реагира на болестта на стопанина си. След като човек е тежко болен, умират всички видове мушкато в къщата, с изключение на червеното ...