България

Такава сватба не е имало от десетилетия в София (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

  06.09.2016 15:07             
Такава сватба не е имало от десетилетия в София (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

В неделя най-добрият ни гвардеец редник Евлоги Веселинов, освен на пост пред президенството вече ще взема „за почест” и на жена си – Констанция. Двамата се венчаха в столицата, след което вдигнаха сватба за чудо и приказ в резиденция Бояна. Той защити войнската си чест, като бе с гвардейската униформа на сватбеното тържество, а то наистина бе прелестно и много пищно.Гостите бяха десетки, а двамата влюбени приемаха множеството поздравления през цялата вечер, та и до днес.

Евлоги е влязъл в гвардията с първи резултат и е изкарал всички изпити и тестове с отличие. В момента той учи история в Софийския университет, но все още не е решил какво точно ще прави с живота си. Прелестната му половинка пък се занимава с хореография. Красивата Констанция е възпитаничка на Нов български университет със специалност „Пластични изкуства”. Тя вече има собствено студио и стремглаво се развива в любимата си сфера.

„Един от най-интересните моменти на церемонията бе първият ни танц. Беше уникално, имаше микс от няколко стила. Стартирахме с танго, а завършихме с Адам Ламбърт. Гостите дори се просълзиха”, споделя радостният младоженец.

Балетът на булката пък е поздравил съпрузите със специално денс представление по случай щастливият повод. „Имаше голямо надиграване между шафери и шаферки. Балетът на Коси ни направи наистина уникална изненада”, заяви Евлоги пред БЛИЦ.

На сватбата им кумува лично кметът на родното на Евлоги село Искрец – Радослав Янчев, който е много горд с младежа и достиженията му. Ген. Боян Ставрев – командирът на елитната гвардейска част поздрави младоженците с песен и успя да смае всички гости. Той обяви, че Евлоги възражда една славна традиция отпреди десетилетия, когато военнослужещите са се женили в униформи, а не в цивилни костюми. 

Гвардеецът признава, че все още не са избрали къде ще бъде меденият им месец. „Покрай цялото това напрежение и подготовка нямахме време да решим къде да заминем, но все пак ще отидем някъде в чужбина”, признава Евлоги.