Събития

Фаворитът на "Конкурент" триумфира в "Пирин фолк"

  29.08.2016 16:43             
Фаворитът на \

Светлин Миланов е големият победител в тазгодишното издание на международния фестивал „Пирин фолк 2016“. На сцената на летния театър в Сандански талантливият изпълнител очарова зрители и жури с песента „Очакване“. Песента-победител в престижния фестивал е по музика и аранжимент на Иван Йосифов и текст на Пейо Пеев. „Конкурент“ беше единствената медия, която в четвъртък призова хората от Северозападна България за подкрепа на изпълнението на 41-годишния певец от Видин.

В оспорваната музикална надпревара меджународното академично жури избра за най-добра авторска песен именно „Очакване“. Песента спечели и наградата на телевизионните зрители, гласували чрез SMS-и, както и наградата на публиката в летния театър в Сандански.

„За мен успех беше самото участие във фестивала, а всички останали награди, които спечелих, са сбъдната мечта. Благодаря на „Конкурент“ за подкрепата“, коментира пред единствения всекидневник в Северозапада щастливият победител. Светлин Миланов благодари на всички, които са гласували за него и са подкрепили „Очакване“ и сподели, че бурните аплодисменти на публиката са истинско признание. „Най-важната награда за един изпълнител е наградата на публиката. Интeресно е, че за първи път тази година има такова съпадение и единомислие в мнението на публика, зрители и жури“, обясни още победителят.