Събития

Тържествен ритуал събра множество на централния площад в Криводол

  29.08.2016 15:43             
Тържествен ритуал събра множество на  централния площад в Криводол

Панаирните дни в Криводол завършиха с грандиозен концерт на Кичка Бодурова, която разпали жителите и гостите на града снощи на сцената на стадион „Христо Ботев“. Изпълненията й бяха последният акцент от кулминацията от прояви за деня на Криводол – 29 август. Преди 47 години на тази дата с указ на министерския съвет населоното място придобива градски статут. По този повод на централния площад се проведе тържествена церемония по издигане знамето на Община Криводол. Флагът беше издигнат от кмета Петър Данчев под съпровода на химна на България и в присъствието на много граждани.

Преди това мъжка фолклорна група от читалището в Бойчиновци поздрави множеството с изпълнения, които повишиха настроението. Отец Николай Конов отслужи водосвет, а след това градоначалникът Данчев изпълни церемонията по издигането на фрлага. Председателят на общинския съвет Петър Комитски пък поднесе венец пред паметника на загиналите опълченци в центъра на града от името на признателните потомци.

На тържествено заседание общинският съвет връчи грамота на секретаря на местната управа Анелия Иванова. Отличието е по повод юбилея й, и за принос в работата на администрацията. Решението за наградата беше взето на сесия на местния парламент на 26 август.