Събития

700 декара изгоряха през последни дни

  28.08.2016 13:33             
700 декара изгоряха през последни дни

Около 700 декара сухи треви, жилище и ресторант изгоряха през последните дни в Монтанско. При пожарите няма пострадали хора, но изразходваните средства за потушаването им са много. Големи са и щетите, научи „Конкурент“.

В Берковица е изпепелено заведение. Ресторантът  на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ пламнал малко преди 2 часа в петък. Унищожени са обзавеждане и оборудване - маси, столове, пейки, бяла и черна техника, опушени са стените. Причините за пожара са в процес на установяване, все още се изчисляват и щетите. По обед същия ден се запалил и апартамент, собственост на 65-годишен жител. Изпепелени са ъглово легло, спалня, два шкафа с дрехи, опушени са стените на жилището. Бързата и адекватна намеса на огнеборците ограничила разпространението на пламъците и спасила съседните домове.  потушаване на пожара рци не позволило огънят да засегне и съседните жилища.

В петък са горели също около 100 дка сухи треви и храсти в района на стадиона в Бойчиновци и 400 дка сухи треви в землището на с. Черни връх. Няма засегнати сгради, уточняват от полицията. Ден по-рано пламнали 200 декара поляни в околностите на вълчедръмското село Игнатово. По всяка вероятност тези пожари са причинени от човешка небрежност.