Събития

Ярки звезди огряват небето на панаир

  25.08.2016 16:52             
Ярки звезди огряват небето на панаир

Ярки музикални звезди ще огреят небето над Бяла Слатина между 8 и 11 септември, когато в града ще се проведе традиционния есенен панаир. В първия ден на сцената ще се качи фолк фурията Камелия, на която компания ще правят победителите от тв-шоуто „България търси талант” – „Vivo Монтана“.

На 9 септември белослатинци ще се радват на шегите на най-обичания комика Краси Радков. На следващия ден градусът на настроението ще вдигне сръбската звезда от ератата на турбо фолка Драган Коич-Кеба. В последната вечер на централния площад „Цола Драгойчева” ще има мощни ритми, а отговорен за това ще е рапърът Криско.

Освен музикални звезди община Бяла Слатина организира поредица културни и спортни прояви в рамките на панаирните дни.  Концерт-спектакъл на трупа за съвременно изкуство „Танц на вятъра” ще разлюлее площада на 10 септември. В същия ден граждани ще могат да се включат в открито студио „Бяла Слатина в прогрес и развитие” и да участват в празничен водосвет и курбан за здраве при храм „Св. Параскева”.

Междувременно младите спортисти от града ще участват в няколко демонстративни надпревари. Ще се проведе и общински футболен турнир. Изложба ще представят и автори от частната галерия „Савчеви” от Оряхово.