Събития

Хранят с топъл обяд 300 човека в Борован

  25.08.2016 16:41             
Хранят с топъл обяд 300 човека в Борован

Кметът на община Борован Десислава Тодорова за поредна година сключи договор за предоставяне на нова социална услуга “Осигуряване на топъл обяд“ в населените места на територията на общината. Тя е финансирана със средства на фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се и осигуряване на топъл обяд.  Общо 300 човека, отговарящи на определените критерии, са включени в целевата група по проекта. Определената стойност на един храноден за човек е 2.30 лв. с ДДС и включва закупуване на хранителни продукти за осигуряване на топъл обяд — супа, основно ястие и хляб. При реализирани икономии се предоставя и десерт, което не променя броя на дните и представителите на целевата група, ползващи услугата. Социалната услуга се осъществява на територията на цялата община.

Храната се приготвя в домашния социален патронаж по меню, което се утвърждава ежеседмично от управителя. На лицата, които имат затруднения в придвижването топлият обяд се доставя до домовете им за всяко конкретно населено място на територията на община Борован. Храната се предава от социален работник, който осигурява и всекидневна подкрепа за потребителя.

Транспортирането на приготвеното меню до съответното населено място се извършва със специализираните коли на Община Борован. Тази трапезария е за хора, които са в крайно тежко материално състояние, като много от тях имат нужда от социална подкрепа, изтъкнаха от местната управа.