Здраве

Алтернатива на тампона позволява винаги да правим секс (СНИМКА)

  24.08.2016 16:06             
Алтернатива на тампона позволява винаги да правим секс (СНИМКА)

Компанията Flex, която е създател на подобна на диск алтернатива на добре познатите тампони, наскоро събра 1 милион долара от Y Combinator, Amplify.L.A. и редица други, убедени в успеха на начинанието. По думите на Flex, менструалните дискове са лесни за употреба. Дори по-практични от познатите ни тампони и менструални чашки. Дисковете, които не са свързани досега със синдрома на токсичния шок, са хипоалергенни, не съдържат латекс и са биоразградими. За разлика от тампоните и менструалните чашки, можете да ги носите, дори когато правите секс. Това се дължи на факта, че дисковете се разполагат малко под маточната шийка, докато другите два варианта се поставят във вагиналния канал, пише profit.bg.

Причините, поради които Diva Cup може да се окаже новият хит на пазара, са няколко. Както вече казахме, менструалните дискове не съдържат латекс и пластмаса. Освен това са биоразградими и екологични. Пестят пари. Според изчисленията на компанията, употребата на Diva Cup струва между 15-20 долара месечно. Друго предимство е, че не се налага дисковете да бъдат махани преди секс.

Същевременно употребата им не се свързва с риск от синдром на токсичния шок, какъвто е налице при употребата на познати на пазара продукти за женска хигиена. Flex е установила, че 20% от продуктите им се купуват от мъже. Това говори за отношението на потребителите и комфорта, който им създава.

След стартирането на проекта компанията е продала над 250 милиона менструални диска. Според основателя и главен изпълнителен директор Лорън Шулте, годишните приходи възлизат на няколко милиона долара. „Напредъкът в разработването на медицински материали, които се слагат в човешкото тяло, е достатъчно добър, че да се появи продукт като Flex“, казва Шулте. По думите му жените заслужават по-добри продукти, а инвеститорите разбират, че здравето на нежния пол не е малък пазар.