Събития

Мездра купи земя за летен лагер в Шабла

  21.08.2016 14:51             
Мездра купи земя за летен лагер в Шабла

Община Мездра купи земя от горския фонд в района на Шабла, върху която ще прави летен лагер за отдих на талантливи и изявени деца на родното Черноморие, научи „Конкурент“.

Информацията беше потвърдена от кмета Генади Събков, който уточни, че така е сбъднал мечтата на поколения жители на железничарския град. Сделката е факт и собствеността е вече на местната управа в Мездра, допълни Събков.

„Този проблем е от 2001 г., но се оказа, че при добро желание и упорит труд за няколко месеца финализирахме сделката. Щастлив съм, че успяхме да купим около 6 дка земя в Шабла, върху които ще изградим лагер за наши деца, за да може през лятото да отидат на море“, съобщи градоначалникът.

Той получи одобрение за сделката от общинския съвет в Мездра, както и разрешение да направи плащане на терена с 211 000 лв.

„През следващата бюджетна година ще потърсим средства за проектиране и след това ще пристъпим към изграждане на лагера. Това е една инвестиция във времето, която си заслужава, защото ние трябва да мислим и за нашите наследници“, допълни Генади Събков.