Здраве

5 зеленчука, които ще ви приберат корема и "изядат" паласките за 1 седмица

  20.08.2016 20:38             
5 зеленчука, които ще ви приберат корема и \

Никой не иска да има излишни мазнини, най-вече в областта на корема, която често е най-податливата на това част от нашето тяло. Свалянето на натрупванията понякога е непосилна задача за много хора, пише zajenata.bg.

Но има и лесни начини да се преборим с проблема, консумирайки правилните хранителни продукти. Предлагаме ви да видите селекцията ни от зеленчуци, които топят мазнините на корема само за една седмица. Включвайки ги в менюто си, ще тонизирате тялото, ще си подарите добра физическа форма, здраве и самочувствие, защото те са източници на редица витамини, минерали и фибри.

Люти чушки
Канадски учени установяват, че в лютите чушки се съдържат вещества, които не само потискат апетита, но и засилват способността на тялото да изгаря мазнини.

Зелени чушки
Стимулират метаболизма, което води до повишено изгаряне на мазнини в коремната област.

Лук
Лукът съдържа малко калории, което го прави подходящ за включване към вашата диета. Печен, суров или сварен, той е идеален начин да придадете на ястията невероятни вкус и аромат.

Краставици
Всички знаем, че краставицата се състои основно от вода и преборва глада. Когато почувствате, че стомахът находчиво си иска своето, изяжте няколко парчета от зеления
зеленчук и изпийте чаша вода. Освен че ще сте сити, ще помогнете на тялото си да се отърве от токсините.

Листни зеленчуци
В тази група влизат спанакът, зелето, броколите. Те засищат, богати са на фибри и ви дават множество витамини и минерали.