Спорт

Четата на Янко мачка лидер без допуснат гол

  26.01.2020 16:27             
Четата на Янко мачка лидер без допуснат гол

Ботев /Вр/ победи само с 2:0 Спартак 1919 в контролна среща на гарнитурите в U11, участващи в зона „Велико Търново”. Победата можеше да бъде и много по-изразителна, но на три пъти гредите спасиха гостите, а чистите пропуски бяха повече от половин дузина. Успехът, макар и в контрола, е престижен отвсякъде с оглед представянето на плевенчани през есенния полусезон. Те делят първото място с Етър с по 16 т., като не са допуснали гол във вратата си /21:0/. Наставникът Янислав Яков-Янко опроверга прогнозите, че ще загуби срещу фаворита, след като  не игра триото, стягащо багажа за школата на Лудогорец – Валентин Валентинов, Крис Христов и Алекс Костадинов. На всичко отгоре и капитанът Мартин Славчов игра само 5-6 минути, тъй като е болен.

Отличен дебют направиха вратарят Върбан Ценов, направил няколко блестящи спасявания, както и представилият се страхотно Калоян Иванов, дошъл в състава от Видин.

Кристиян Манушев наниза и 2-те попадения, като той, Деян Цветанов и Калоян Иванов нацелиха по една греда. Михаил Грозданов пък пропусна на два пъти – сам срещу вратаря.

Талантите на Ботев /Вр/ бяха засипани със суперлативи от специалисти, които изгледаха спаринга сред зрителите, близо 100 човека. Резонно дойде и поканата за контрола с ЦСКА в София на 5 февруари.

„Тотално превъзходство! Може би това е най-добрият мач на тази гарнитура. На терена имаше само един отбор. Показахме на всички наши съперници през пролетта, какво ги чака”, коментира наставникът Янислав Яков, който използва и четирима играчи, родени 2008 г.