Крими

Двама врачани са арестувани за палежа на 7 коли в Троян

  18.01.2020 10:54             
Двама врачани са арестувани за палежа на 7 коли в Троян

Двама мъже от Враца са арестувани за палежа на 7 автомобила в Троян в началото на седмицата, пише novini.bg. Задържаните мъже са с криминални прояви, но не са осъждани.
Професионалната работа на криминалистите от Районно управление на МВР-Троян под ръководството на Окръжна прокуратура Ловеч доведе до резултат - в рамките на 3 дни бе установен извършителят на палежа на леки автомобили в Троян. Това бе оповестено на брифинг с участието на ст. комисар Милен Маринов, директор на областната дирекция на МВР в Ловеч, и Валентин Вълков, административен ръководител на Окръжна прокуратура-Ловеч, съобщиха от пресцентъра на МВР. 
Продължават процесуално-следствените действия за установяване на мотивите. Цел на палежа е бил един от изгорелите 7 леки автомобила, като щетите по него са най-малко. Благодарение на бързата намеса на екипите на пожарната служба в Троян е предотвратена много по-голяма опасност, тъй като един от горящите автомобили е бил с газова уредба, уточни старши комисар Маринов. Вчера за извършителя е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“, а с прокурорско постановление за 72 часа е задържан и подбудителят, допълниха от прокуратурата. Двамата задържани, на 38 и 27 години, са криминално проявени, от Враца. Спрямо тях в миналото са образувани досъдебни производства за средни и леки телесни повреди, но до момента не са осъждани. За определен период от време те са работили в едно от казината в Троян, уточни прокурор Вълков.