Спорт

Ботев отчая Кариана - 4:1 в Криводол

  17.01.2020 13:33             
Ботев отчая Кариана - 4:1 в Криводол

Ботев отнесе Кариана с 4:1 в първата си контрола от зимната подготовка. Около 100-ина фенове изгледаха спаринга, който се изигра при температура, близка до нулата на стадион „Христо Ботев“ в Криводол.

Равностойното темпо преди почивката беше нарушено чак в 42-та мин., когато Петър Атанасов беше изведен зад отбраната на ерденци, но не се полакоми, а подаде на Владислав Узунов, който от упор разпечати вратата на Станев за 1:0. Малко по-рано шут на Узунов мина покрай вратата, а два пробива на Андреас Васев по десния фланг не доведоха до нищо повече от суматоха пред вратата на Кариана. Втородивизионният тим отговори с едно-две остри слизания към Митов.

След почивката Тони Здравков вкара изцяло нов състав на терена, докато колегата му Веселин Великов замени само трима от своите, което се оказа решаващо за крайния резултат, а и умората у ерденци пролича в края на спаринга.

Врачани натиснаха здраво след почивката. Узунов първо от фаул, а малко по-късно и от упор не успя да предолее резервният вратар на ерденци Весков. Стражът изби и коварен удар с глава на Илия Миланов в 54-та мин., а секунди по-късно Доминик Янков би над вратата.

Противно на логиката Кариана изравни след час игра. Контра на ерденци бе спряна от Иво Михайлов с цената на нарушение, а реферът Росен Гановски отсъди дузпа. Дичев беше безмилостен за 1:1 в 62-та мин.

Веднага след изравняването тимът от Ерден пропусна и да поведе в резултата.

Ботев обаче бързо намери сили да откаже противника. В 67-та мин. Чавдар Ивайлов препарира Весков с точен шут по земята в долния ляв ъгъл за 2:1. В 70-та мин. Доминик Янков отказа противника с трето попадение, след като технично врътна кълбото в мрежата.

До края Кариана можеше да получи още голове, но врачани се смилиха. Все пак в 81-та мин. 15-годишният юноша Мирослав Маринов ознаменува участието си с попадение за крайното 4:1.

В заключителните минути Даниел генов пропусна на два пъти да направи загубата на ерденци още по-тежка.

Ботев започна с: Митов, Васев, Ганев, Станисавлевич, Керчев, Лясков, Златински,  Н'Диайе, Атанасов, Узунов и Домовчийски /в игра се появиха още: вратарят Стамен Боладжолев, Михайлов, Гаджев, Янков, Иванов, Чавдар Ивайлов, Генов, Миланов, както и юношите Маринов, Йотов и Дочев/.

Кариана излезе със: Станев, Цолов, Дичев, Д.Иванов, Николов, Личев, Ив.Илиев, Игнатов, Бастунов и Цеков /резерви: Весков, Г.Илиев, Хр. Илиев, Търтов, Русев, Пиргов, Пиеров и Халил/.

 

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ:

Тимът от Ерден създаде суматоха пред Митов в 10-та мин.

16 мин. Пробив на Васев отдясно беше първата заплаха за Станев.

23 мин. пак Васев пробива, но прострелното му центриране не е използвано от Лясков.

36 мин. Узунов стреля на сантиметри край вратата.

В 42-та мин. врачани откриха резултата. Атанасов беше изведен зад гърба на отбраната на Кариана, но не се полакоми, а пусна вдясно на Влади Узунов, който с кинжален удар беше точен за 1:0.

КРАЙ НА ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НА ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Старши треньорите Тони Здравков и Веселин Великов направиха куп промени.

Врачани натиснаха здраво след почивката. Узунов първо от фаул, а малко по-късно и от упор не успя да предолее резервният вратар на ерденци Весков.

Стражът изби и коварин удар с глава на Миланов в 54-та мин. Секунди по-късно Янков би над вратата.

Противно на логиката Кариана изравни. Контра на ерденци бе спряна от Михайлов с цената на нарушение, а рферът Гановски отсъди дузпа. Дичев беше безмилостен за 1:1.

Веднага след изравняването тимът от Ерден пропусна и да поведе в резултата.

67 мин. Чавдар Ивайлов препарира Весков с точен шут за 2:1.

В 70-то мин. Янков отказа противника с трето попадение.

В 81-та мин. юношата Мирослав Маринов вкара и още един в мрежата на Весков за 4:1.

Пропуски на Генов в 89-та и 90-та мин.

КРАЙ НА МАЧА