България

Без особена променя на времето и днес, температурите до 11 градуса

  15.01.2020 13:29             
Без особена променя на времето и днес, температурите до 11 градуса

В равнинната част от страната ще бъде с ниска облачност или мъгла. В по-голямата част от страната ще бъде тихо, по-късно през деня по Черноморието ще духа до умерен изток-североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 4 и 1 градуса. Дневните температури в районите с трайна мъгла ще са по-ниски, предимно между 2 и 7 градуса, а в планинските райони, където ще бъде предимно слънчево - до 10-11 градуса. В София минималната температура ще е около минус 3, а максималната - около 6 градуса, предава БТА.

По Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. В сутрешните часове в северните райони ще бъде с ниска облачност или мъгла. Максималните температури ще са между 7 и 9 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9, на 2000 метра - около 3 градуса.

В петък и събота в планините и планинските райони ще остане слънчево и все още по-топло, докато в равнинната част от страната в нощните часове ще бъде с мъгла или ниска облачност, които в повечето райони ще се задържат през целия ден и дневните температури в тези места ще остават по-ниски, предимно между 0 и 5 градуса. Преобладаващите сутрешни температури ще са между минус 4 и 1 градуса. Ще духа слаб, в източните райони до умерен север-североизточен вятър, с който ще проникне малко по-студен въздух. На места по Черноморието ще преръмява.

24 часа