Свят

Доживотен затвор за жена, застреляла изнасилвача си, който се опитвал да убие брат ѝ

  15.01.2020 13:16             
Доживотен затвор за жена, застреляла изнасилвача си, който се опитвал да убие брат ѝ

Жена от американския щат Алабама, която застреля смъртоносно собствения си изнасилвач, който се е опитал да убие брат ѝ, ще лежи доживот в затвора.

32-годишната Британи Смит твърди, че е била брутално изнасилена и пребита от 38-годишния Тод Смит в дома си в град Стивънсън през януари 2018 година. Тод Смит Тод заплашил да убие Британи, ако тя разкажела на някой за случилото се. Жената обаче успяла тайно да информира брат си Крис Макали, който дошъл в дома ѝ малко след това и се спречкал с Тод. Когато Тод отказал да си тръгне, той и Крис започнали да се налагат, а докато двамата се биели, Британи стреляла по своя нападател, след което повикала полицията.

Медициснки преглед е доказал, че Британи е получила сериозни рани по време на изнасилване, но въпреки това жената е била обвинена два дни след инцидента в убийството на Тод.

Делото срещу Британи започва по-късно този месец. Ако тя бъде призната за виновна и бъде осъдена, Британи ще бъде една от много жени, които са влезли в затвора заради насилие, извършено срещу мъже, упражнили върху тях физически и секс тормоз.

Превод и редакция: Блиц