Лайфстайл

Домашни хитрини за всеки ден

  14.01.2020 13:39             
Домашни хитрини за всеки ден

Всеки ден вършим куп познати неща у дома, често без да се замисляме дали използваме по най-добрия начин уредите и препаратите. Ето 6 хитрини за по-добри резултати.

- Когато е необходимо в блендера да смесите различни съставки, ще ви бъде по-лесно, ако най-напред поставите вътре по-течните, а отгоре - твърдите. По този начин те първи ще бъдат под въздействието на ножовете, ще се разбият по-добре, а сместа ще е по-еднородна.

- Амбалажната хартия може да служи не само за опаковане на продукти или подаръци. В нея може да сложите лесно измачкващи се дрехи, които трябва да транспортирате в куфар. Това ще запази добрия им външен вид.

- Не отваряйте мултикукъра, за да видите дали храната е готова, преди готвенето да е напълно завършено! Това само ще разстрои температурата, което не гарантира добър краен резултат.

- Когато използвате балсам за коса, го нанасяйте най-напред на върховете и после на корените. Така най-увредените части ще се подхранват по-дълго време.

- Ако бъркалките на миксера и съдът, в който са съставките, бъдат охладени, когато започвате да ги използвате, десертите ще станат по-въздушни и леки.

- Винаги се придържайте към указанията на опаковката с белина. Едно от тях показва каква трябва да е дозировката. Ако я увеличите, вместо да получите по-бели дрехи, ще имате такива с петна.

Мила.бг