България

Шофьори се обръщат по таван заради маркировка и опасна мантинела

  12.12.2019 09:57             
Шофьори се обръщат по таван заради маркировка и опасна мантинела

Шофьори се обръщат по таван заради маркировка и опасна мантинела. Такива ”каскади” не са рядкост на столичния бул. ”Никола Мушанов” при отклонението за болница "Надежда". Там булевардът неочаквано се стеснява. Хоризонтална маркировка свършва в бетонна мантинела, скосена като трамплин.

Заради това, че преградното съоръжение не е обозначено със знак, често живеещите в района стават свидетели на гледки с обърнати коли.

Един от хората, които са претърпели такъв инцидент, е актьорът Васил Кожухаров. Той шофира около 100 метра на две гуми. И за малко да влезе в намиращата се наблизо бензиностанция. „Имахме две възможности – да се пързаляме на десните врати на джипа, или да се търкаляме през бензиностанцията. Спаси ни това, че аз инстинктивно контрирах колата и тя си „стъпи” на гумите. Но откъснатото ляво колело ни завлече и се пързаляхме чак до след бензиностанцията”, обясни актьорът пред Nova.

„Спазвам правилата. В мъгла единственият ориентир е линията. А тя ме води в бетона”, разказа още той.

„Многократно обезопасяваме тази скосена колона. Може би ще предложа на „Транспортна инфраструктура” гъбките на бул. „Константин Величков” да бъдат поне до светофара, за да може хората от по-рано да разбират, че се променя линията на движението на пътя”, каза кметът на „Красна поляна” Иван Чакъров.

24 chasa