България

Как да сготвим бързо?

  11.12.2019 15:10             
Как да сготвим бързо?

Какво да сготвим набързо? Това е въпрос, който вълнува все повече съвременните работещи дами, тъй като времето никога не стига. Предлагаме Ви няколко лесни и бързи решения на този проблем:

Яйца

Ястията, приготвени от яйца, са едни от най-лесните и бързи за изпълнение. Може да сготвите омлет с наличните в хладилника продукти, яйца по панагюрски или бъркани. Бихте могли и да направите пълнени чушки с яйца и сирене или  шакшука – друго популярно ястие, чието приготвяне не отнема много време.

Гювече

Дали с месо или не, ястията, които се готвят в гювече стават бързо и не се налага да стоите над печката. Хубавото при тях е, че са възможни всякакви импровизации, така че просто се огледайте какво имате в хладилника. Може да приготвите гювече със свинско месо, праз и яйца или с домати, сирене и яйца, например.

Ориз

Още един вариант за бърза гозба е оризът – с месо, със замразени или пресни зеленчуци, с гъби, със сметана и сирена, с доматен сос – възможностите са много, но при всички положения ще спестите време и ще можете да се отдадете на други занимания.

Паниран кашкавал

Лесно, вкусно и засищащо. Едва ли има някой, който да не обича кашкавал пане. Задължително трябва да предвидите към него като гарнитура салатата, която най-много Ви допада.

Пилешки бутчета с картофи

Пилешките бутчета с картофи на фурна стават много бързо и не изискват много време за подготовка. Единственото, което ще Ви забави, е беленето на картофите. След това трябва само да подберете любимите си подправки и да настроите фурната.

Пица

Кой не обича пица? Вземете готово тесто, доматена паста и аранжирайте както Ви харесва. Изпича се бързо във фурната и цялото  семейство е доволно. Има и по-лесен и бърз вариант. На път за вкъщи може с едно позвъняване да поръчате любимата си пица за вкъщи. Може  да се възползвате и от бързата доставка храна Пловдив.

Сьомга на грил тиган

Сьомгата се приготвя за броени минути на грил тиган, стига да не е замразена. Докато тя се пече може да нарежете и малко зеленчуци за гриловане, които да добавите като гарнитура след това.

Спагети Карбонара

Продуктите, които трябва да си набавите са яйца, шунка, Пармезан, масло, сметана, гъби и, разбира се, спагети. Рецептата е много лесна и не изисква кой знае какви кулинарни умения, а резултатът винаги е страхотен.

Крем супа

Крем супата е чудесно решение в забързаното ежедневие, но трябва да спазите правилото да не слагате в нея повече от три зеленчука. Вие избирате какви да са те и как да я подправите. По желание може да добавите сметана или ядки. Крутоните също може да си приготвите бързо сами или пък да използвате готови.

Кюфтета от кайма на скара

Почти всичко, което се приготвя на скара, става много бързо и лесно. Едно от тези неща са кюфтетата от кайма, които толкова обичаме. Ако не разполагате с достатъчно време, за да приготвите и някаква гарнитура, винаги може да заложите на лютеница и кисели краставички – неустоимо вкусна комбинация.