Събития

Борисов поиска и получи оставката на Владо Тошев в ГЕРБ-Видин

  11.12.2019 14:04             
Борисов поиска и получи оставката на Владо Тошев в ГЕРБ-Видин

Нов областен председател е начело на ГЕРБ във Видин от Никулден, когато лидерът на партията Бойко Борисов поиска и получи оставката на досегашния шеф и депутат Владимир Тошев. Заседанието в петък се е провело по покана на изпълнителната комисия /ИК/ на управляващата партия и е било свикано заради подадената оставка от Огнян Ценков, който загуби изборите за кмет на крайдунавския град. Вместо една оставка обаче, Борисов получи две, а информацията на „Конкурент“ беше потвърдена от Ценков.

На заседанието в партийната централа в София край екскмета били областният управител Албена Георгиева и 12 членове на общинската организация, които настояли да изразят становището си и да обяснят причините за загубата на местните избори.

На срещата бил и областният координатор и депутат Владимир Тошев, който пристигнал с други, верни на него, членове на общинското ръководство.

„Беше приета оставката ми, която депозирах по-рано като общински председател. Беше поискана и приета оставката и на областния координатор Владимир Тошев“, коментира Огнян Ценков, който не пожела да говори пред медиите какво се е говорило на форума.

ИК е назначила за областен координатор на ГЕРБ във Видин Албена Георгиева. Ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността общински ръководител в крайдунавския град, а след 3 месеца – в началото на март, ще бъде насрочено и проведено събрание за нов общински ръководител.