България

Ром с немска фамилия влиза в затвора за 14 месеца

  10.12.2019 09:55             
Ром с немска фамилия влиза в затвора за 14 месеца

14-месечна ефективна присъда  ще изтърпи 41-годишен сливенски ром с немска фамилия,който беше хванат в момента на приготвяне на амфети в дома си рано заранта на 3 април.

Известният на тукашните криминалисти Щилян Хегенбарт бил хванат в семейното му гнездо в ромския квартал Комлука при спецоперация на тактическото звено за бързи действия при ОД на МВР- Сливен . При обиските в къщата е намерено обособено помещение за производство на дрога, иззети са били 9 пликчета, съдържащи амфетаминм найлонов плик с метамфетамин; прекурсори, съдове и бутилки с течности и вещества, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.

Той вече е  осъждан за заплаха на длъжностно лице, в ход са и две дела за трафик на хора от България за Германия  и хулиганство. Немската фамилия на мургавия сливналия е в резултат  на сключен преди години брак с германка, който след време се разпаднал, но фамилията останала в обръщение.

Той вече е  осъждан за заплаха на длъжностно лице, в ход са и две дела за трафик на хора от България за Германия  и хулиганство. Ефективното пребиваване на Хегенбарт зад решетките е в резултат на одобрено от съда споразумение с наблюдаващия прокурор.

Monitor