Лайфстайл

Тези 8 признака показват, че имате непоклатимо доверие един в друг с партньора си

  09.12.2019 12:43             
Тези 8 признака показват, че имате непоклатимо доверие един в друг с партньора си

За да сте част от успешна любовна двойка, трябва връзката ви да притежава 3 важни аспекта - комуникация, уважение и доверие. Всички сме наясно, че без доверие любовта бързо ще умре.

Какви са другите знаци, които ще затвърдят убеждението ви, че с партньора си вършите чудесна работа за интимните си отношения.

1. Не се страхувате да бъдете себе си

Според психолозите може да има въображаеми и естествени връзки. Социалните нрави и маниери се използват във въображаемите отношения, в които се опитваме да изглеждаме като модели от корицата на светски списания.

В естествените отношения не сте срамежливи, не се страхувате да бъдете себе си и знаете, че партньорът ви е наясно, че не сте робот и също иска да се чувствате спокойни у дома си.

Може да се разхождате из къщата, разговаряйки по телефона с разкопчани панталони, да ядете портокали в леглото и да знаете, че вашият любим е абсолютно ок с това.

2. Споделяте подробности за деня си

Прибирате се у дома след дълъг работен ден или след среща с приятели и искате да споделите нова информация с партньора си. Не се опитвате да скриете, че човек от офиса ви е разстроил или че нещо в разговора с другарите ви е натъжило.

Това споделяне на детайли развива доверие и хармония във връзката и ви кара не просто да сте партньор, но и да се чувствате като близък приятел. Важно е също да се интересувате какво се случва в живота на любимия ви, разбира се.

3. Може да говорите за случки от миналото

Проблеми с вашите родители, приключили токсични отношения или тежка операция, няма значение какво искате да споделите, но пускането толкова навътре във вътрешния ви свят на някого не става, ако не му вярвате. Психолозите твърдят, че в тези случаи е важно да разделите миналото и настоящето и да не сравнявате партньора си с никого от предишния си живот.

Освен това, ако сте отворени за обсъждане на вашите преживявания с човека, когото обичате, печелите ново ниво на доверие. Помнете - важно е да не бъдете брутално честни, защото може да нараните чужди чувства.

4. Споделяте банкова сметка или знаете ПИН кода за дебитната карта на другия

Споделянето на банкова сметка може да е знак за доверие и щастие между двамата партньори. Те са отворени за обсъждане на парични въпроси и намиране на компромиси, което дава много ползи за отношенията.

Това прави двойките по-склонни да преодолеят проблемите си, вместо да мислят за прекратяване на връзката си.

5. Не се контролирате един друг

Проблемите с доверието могат да разрушат отношенията бързо, особено ако искате да държите всичко под контрол и се обаждате или изпращате съобщения на половинката си през един час. Или ако имате претенции да ровите в личната му поща или телефон.

6. Давате достъп до социалните си мрежи

Социалните мрежи могат да разпалят ревност. Facebook и Instagram понякога са причина за кавги и дори раздяла. Но ако половинката ви няма проблем с това да ви заема от време на време телефона си, за да направите обаждане или да проверите нещо в интернет, това е сигурен знак, че няма какво да крие от вас.

7. Споделяте не само добрите, но и негативните емоции

Всеки има моменти, в които всичко се обърква. Ако сте отворени да обсъдите това с партньора си, означава, че му се доверявате. Когато преодолеете страховете, че половинката може да ви осъди за нещо, което сте направили, това е огромна печалба за връзката, защото вие се чувствате сигурни с другия.

8. И двамата признавате, когато грешите и споделяте отговорности

Вие споделяте не само ежедневни домакински задължения, но и емоционални отговорности. Ако не пренебрегвате проблеми, проявявате съпричастност и може да признаете, че грешите, това е знак за здрава връзка.

Мила.бг