Спорт

Ботев загуби от Славия, Иво Михайлов влезе в клуб „100”

  08.12.2019 11:29             
Ботев загуби от Славия, Иво Михайлов влезе в клуб „100”

Ботев /Вр/ отстъпи на Славия с 0:2 в мача от 19-ия кръг на efbet Лига. Още в първата минута Красимир Костов бе изключително близо до това да забие топката в собствената си врата. Стражът на домакините получи подаване от Андреас Васев, след което се опита да подаде с едно докосване, вместо това я запрати към празната си врата, но кълбото премина на сантиметри от целта. В 9-та минута Калоян Кръстев отправи много опасен удар към вратата на Костов, но топката излезе в аут.

Първото попадение падна в 16-та минута, когато халфът на "белите" Янис Карабельов се оказа най-съобразителен в наказателното поле. Младият футболист се разписа с шут с левия крак от близка дистанция.

В 27-та мин. Петър Атанасов отправи опасен удар към вратата на Георги Георгиев, но опитният страж изби в ъглов удар.

Преди начелото на срещата Ивайло Михайлов получи плакет от кмета на община Враца – Калин Каменов за 100-ия си мач за Ботев /Вр/.

Втората част започна много лошо за гостите. В 47-ата минута Христо Попадийн получи втори жълт картон и „белите” останаха с 10 души. В 52-ата минута Георги Вълчев стреля опасно, но Георгиев се справи със ситуацията. В 84-та минута Венци Керчев стреля атрактивно, но ударът на централния бранител се отби в тяло на защитник на Славия и излезе в корнер.

В 89-ата минута Андреас Васев центрира в наказателното поле към Валери Домовчийски, който се разписа с глава. Главният съдия първоначално зачете попадението, но секунди по-късно голът бе  отменен.

В последните секунди на срещата Емил Стоев бе изведен сам срещу вратаря Костов. Младият нападател не пропусна да накаже бившия си отбор с техничен удар по земя за 0:2.

За Ботев /Вр/ започват: Красимир Костов, Андреас Васев, Ангел Лясков, Илия Миланов, Венци Керчев, Георги Вълчев, Христо Златински, Петър Атанасов, Валери Домовчийски, Доминик Янков, Валери Божинов.

За Славия стартират: Георги Георгиев, Христо Попадийн, Емил Виячки, Андреас Христов, Димитър Велковски, Венцислав Бенгюзов, Дарко Тасевски, Янис Карабельов, Георги Йомов, Галин Иванов и Калоян Кръстев.