Крими

8 години затвор за изверг, изнасилил баба

  08.12.2019 10:15             
8 години затвор за изверг, изнасилил  баба

43-годишен мъж от Костинброд влиза в затвора за 8 години при първоначален строг режим за изнасилване и кражби. Г.В.И. е заловен в Гърция след издадена европейска заповед за задържане, съобщават от окръжния съд в Монтана. Г.И. е съден в Монтана, тъй като е извършил престъплението на територията на региона.

Присъдата за изнасилването е влязла в сила през септември 2016 година. През есента на 2012 година той влязъл с взлом в дома на възрастна жена в село Черкаски. Пребил я, изнасилил я и отмъкнал 60 лева.

Окръжният съд в Монтана го осъди на 8 години затвор, но присъдата не е изпълнена, тъй като осъденият напуснал пределите на България и се установил в Гърция. На 21 май тази година е издадена европейска заповед за задържане и  Г. В. И. бил открит в затвора в гръцкия град Лариса, където престоял до 26 юни. На 18 юли е предаден на българските власти и транспортиран до Софийския затвор.

Пред съда Г. В. И. заяви, че в Гърция е изтърпял три присъди, но под чужда самоличност и поиска престоят му в гръцките затвори да бъде приспаднат от срока на наказанието му в България. Доводът на осъдения, че е изтърпявал присъди „Лишаване от свобода“ в Гърция обаче не бе установен с доказателства, няма официални данни за такива осъждания от Националното бюро за съдимост, обяви съдът и определи едно общо наказание от осем години затвор при първоначален строг режим за Г. В. И. по делото за изнасилване на възрастна жена в село Черкаски и дело за кражба на вещи в София. Към това наказание съдът прибави и глоба от 500 лева, наложена на рецидивиста от съда в Костинброд за неизпълнение на нареждане на служители на МВР през 2012 година. Г. В. И. е осъждан 10 пъти за кражби, грабежи и отнемане на автомобили.