Спорт

Монтана нанесе първа загуба и на словенки след страхотен обрат

  05.12.2019 09:21             
Монтана нанесе първа загуба и на словенки след страхотен обрат

Монтана 2003 не прости и на последния непобеден отбор в Адриатическата лига за жени – словенския Цинкарна Целе, След като миналата седмица нанесе първа загуба и на Берое. Монтанчаки направиха страхотен обрат в собствената си зала „Младост“ и победиха с 84:79 в среща от осмия кръг на редовния сезон за четвъртия си пореден успях в турнира. Така отборите са с еднакъв актив от 7 победи и загуба, колкото има и другият български тим Берое. В следващия кръг Монтана гостува на Будучност в Черна гора.

 Българките започнаха мача добре и поведоха в началните минути, но в края на първата част словенките направиха добра серия от 8:2 и взеха водачеството с 26:17. На почивката гостите имаха аванс от 14 т. – 49:35. Въпреки голямата разлика Монтана не се отказа и изигра много силна трета част, връщайки се в мача. След 30 минути тимът изоставаше само с 5 точки при 57:62 и имаше реални шансове за обрат до края. Баскетболистките на Стефан Михайлов продължиха със силната игра и през последната десетка, като минута и половина преди края обърнаха резултата за 78:77. До края Виктория Стойчева и Матея Тавич показаха здрави нерви и изведоха тима си до победата.

Страхотен мач за победителките изигра Тина Требец, която вкара 35 точки и хвана 9 борби. 13 точки реализира Христина Иванова, а 12 плюс 14 асистенции регистрира Матея Тавич. За Целе по 21 точки вкараха Паулина Хершлер и Андриона Кийс.