Спорт

Ботев сложи 4 в мрежата на Кариана, почетоха футболни легенди във Враца СНИМКИ

  04.12.2019 17:31             
Ботев сложи 4 в мрежата на Кариана, почетоха футболни легенди във Враца  СНИМКИ

Ботев стана четвъртфиналист в турнира за купата на България, след като разби с 4:0 Кариана в мач, изигран на осветление на стадион "Христо Ботев" във Враца.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на починалите наскоро легенди на Ботев /Вр/ Петьо Петров и Николай Бакърджиев-Баката.

Домакините подхванаха противника още с първия съдийски сигнал и до почивката решиха мача в своя полза.

Още във 2-та мин. удар на Мирослав Будинов беше избит от вратаря Станев в корнер, а при изпълнението му последва разбъркване. Най-съобразителен в мелето се оказа защитникът Венци Керчев, който опъна мрежата за 1:0. В 15-та мин. Атанасов се разходи между защитата на ерденчани, но изпусна момента за удар.

Първата възможност за гостите беше в 18-та мин., когато след пас на Ивелин Илиев-Шакири на Реджеб Халил се отдаде възможност да стреля с глава от 2 метра, но топката излезе в аут. В 22-та мин. Мирослав Будинов получи добра топка в малкия пеналт, нападателят обаче се засуети и не се стигна до удар.

В 27-та мин. Доминик Янков пусна перфектен пас към Петър Атанасов, който от чиста позиция реализира за 2:0.

В 37-та мин. двамата си размениха ролите - Атанасов изведе Янков зад защитата и той с техничен прехвърлящ удар направи разликата класическа.

Втората възможност за гостите беше в 43-та мин., когато вратарят Христо Митов парира шут на Халил от малък ъгъл.

След почивката темпото на игра спадна значително поради липсата на интрига около това кой ще е победител. Все пак двата тима се постараха около 400 зрители по трибуните да не скучаят и мръзнат, от тях 20-ина бяха от Ерден.

В 47-та мин. удар на Будинов с глава бе париран безпроблемно от Станев. В 55-та мин. Петър Атанасов стреля от фаул над гредата.

 

В 68-та мин. Николай Дичев беше забравен от защитата на домакините и от чиста позиция стреля високо, далече от целта.

В 75-та ми. след пас на Симеон Мечев, Даниел Генов стреля от упор с глава, но Станев прояви рефлекс и изби в корнер. В 80-та мин. шут на Мечев от 30 м бе отново отразен от стража на гостите.

В 85-та мин. на мястото на Петър Атанасов в игра влезе 15-годишният Людмил Йотов, който със сигурност ще запомни дебюта си за първия тим. В 89-та мин. Ивелин Илиев от фаул изпрати топката в ръцете на Христо Митов.

В 90+1 минута Доминик Янков получи добър пас от Ивайло Михайлов на границата на пеналта и със свиреп удар оформи крайното 4:0.

За Ботев играха: Митов, Васев, Иванов, Миланов, Керчев, Михайлов, Златински /62 Мечев/, Атанасов /85 Йотов/, Божинов /68 Генов/, Будинов, Янков.

За Кариана ритаха: Станев, Георгиев, Дичев, Търтов /30 Цолов/, Николов, Ив.Илиев, Хр. Илиев, Игнатов, /61 Чакъров/, Бастунов, Мичев /63 Русев/, Халил. 

Главен съдия: Димо Димов /Сливен/.

Стадион "Христо Ботев" - 400 зрители.

Жълти картони: Янков /Ботев/.