Събития

118 доброволци защитават хората в Монтанско

  04.12.2019 13:36             
118 доброволци защитават хората в Монтанско

118 мъже и жени работят в 10-те доброволни отряда в общините на област Монтана. Те реагират заедно с институциите при пожари, бедствия , виелици, измъкват от преспите коли и хора.

На 5 декември, международния ден на доброволеца, отрядите показаха уменията си и демонстрираха действия  при наводнение.

Проиграват се дейности по изграждане на диги, спасяване на хора при наводнение от жилищна сграда и автомобил. Показват и  уменията си за действия при ж.п. и автомобилна катастрофа с последващ пожар.

В 10 от 11-те общини в област Монтана са сформирани доброволчески отряди. За момента единствено община Лом все още не е комплектовала отряд.

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР съвместно Националната асоциация на доброволците в Република България организира по повод международния ден на доброволеца конкурс в три катагории: „Награда на публиката 2019 г.”, „Доброволно формирование на 2019 г.” и „Личност на 2019 г.”.

Крайният срок за изпращане на кандидатурите е 20.12.2019 година, съобщават от преслужбата на областната дирекция на полицията в Монтана. Победителите ще бъдат обявени на 20 януари, а награждаването е  по време на ежегодния конкурс „Пожарникар на годината”.