Събития

БСП загря със серия от въпроси общинската управа на Видин

  04.12.2019 12:26             
БСП загря със серия от въпроси общинската управа на Видин

БСП подготвя серия от въпроси, с които да направи интересни дебатите на следващото заседание в общинския съвет във Видин – това личи от питанията, внесени от областния председател на червените в крайдунавския град Димитър Велков.

Шефът на групата социалисти в местния парламент се интересува от кадровите назначения в общинската администрация.  Велков пита кога ще бъдат направени допитвания до хората от селата за излъчването на кметски наместници, които кметът д-р Цветан Ценков е обещал в предизборната си програма.

Освен това червеният сенатор се интересува дали при подготвяната чистка на кадри на пенсионна възраст в местната управа и назначаването на млади хора няма да се стигне до блокада на администрацията.

Най-остър обаче изглежда въпросът за заместник-кмета Светослав Скорчев, за когото се иска справка с неговата професионална квалификация и дали отговаря на назначението и ресорите му.

С това обаче въпросите на Велков, изпратени и до „Конкурент“, но адресирани към общинското ръководство, не спират.

„Климатиците, монтирани върху една от фасадите на исторически музей „Конака“, поставени ли са така, че да не нарушават автентичния вид на сградата, която е оригинален архитектурен паметник на културата с местно значение, изисква ли се и одобрение от Националния институт за недвижимо културно наследство?“, се казва в друг въпрос, зададен от групата съветници, чиито председател е Велков.

Председателят на социалистите във видин отделя голямо внимание и на задълженията, наследени от кмета д-р Ценков. Димитър Велков е депозирал питане, в което настоява да разбере вярно ли е, че Община Видин вече дължи само 5 милиона лева при наследени от инж. Огнян Ценков над 21 милиона лева, както и дали местната власт изпълнява плана за финансова стабилност.

Димитър Велков не е забравил е ремонта на централния площад „Бдинци“, в който са инвестирани 12 000 000 лева. Червеният съветник пита кой от страна на Община Видин е подписал акта и дали чиновникът има това право. „Изпълнен ли е проекта в своята цялост и има ли констатирани забележки и недостатъци, при негово приемане и подписване на акта за въвеждане в експлоатация?“, пита още Велков.