Лайфстайл

Как да кажем „Обичам те” без думи

  04.12.2019 11:53             
Как да кажем „Обичам те” без думи

Да кажеш „Обичам те” е страховито. Носи доволно тежък товар, понякога е неудобно за усвояване от другия, да не говорим пък колко е уязвимо за споделящия го. Изричайки тези 8 букви, побрани в 4 срички, може да се тълкува като декларация на любовта или като тотално изразяване на волята ни за обвързване.

Често се чудим кога е най-правилното време да се каже, макар че „правилност” за любовта не съществува. Тя е там и си иска своето. Задължавайки ни да сме смели и отдаващи се.

Нито пък е ангажирана с мястото. Тя не робува на пощенски код или на GPS координати. Все й е тая дали я признавате на вечеря, на разходка с лодка или в някоя мързелива неделя сутрин, докато броите луничките по носа на любимия.

Без значение дали часът и мястото на събитието са ни известни, има едно неизвестно в уравнението и то е как ще бъде прието от половинката ни това откровение. Дали ще ни отвърне със същото? Ще се направи ли, че не ни е чул? И ако ни отвърне с тези думи, дали те ще означават, че чувства същото, което и ние.

Да кажеш на някого, че го обичаш, е голяма работа.

Искате да го признаете гръмко и ясно, но все ви се изплъзват тези думи. Като не му е дошла добата да го изречете, покажете го тогава.

Дори и да ви се струва инфантилно и някакси соц любовно, отидете на пикник и издълбайте в кората на дърво инициалите му.

Снимайте се, докато говорите с него по телефона, за да види широката ви усмивка и блясъка в очите.

Спрете се пред витрината на магазин, за да му покажете колко си подхождате.

Пращайте му електронни писма, в които споделяте, че най-новото парче на вашия любим изпълнител ви напомня за него. Така винаги, когато чуе въпросната песен, той също ще си мисли за вас.

Подскажете му с интелигентни статуси във Facebook, че ви е влязъл в сърцето.

Сменете снимката на корицата си с нещо, което декларира любовта ви.

Едно от нещата, които най-силно казват „Обичам те” без думи, е ключ за дома ви. Веднъж дали това парче желязо в негово владение, означава, че сте капитулирали пред любовта и че е само въпрос на време да я облечете в думи.

Дайте на него по-удобната възглавница или отстъпете своята страна на спалнята.

Гушкайте го, докато спите.

Оставяйте му бележки в шкафа с чорапите, обсипани с мили думи, прекрасни пожелания за деня или със закачливи изречения.

Сложете паста върху четката му за зъби, преди да освободите банята за него. Или нарисувайте сърце върху замъгленото от парата огледало.

В сърца може да се превърнат и домашно приготвените курабийки.

Ако пък печенето не ви е стихия, направете сандвичи във формата на този любовен мускул.

А когато дойде времето за „Обичам те”, нищо няма да е в състояние да спре изблика на емоционалното ви откровение. И тогава ще настане такъв любовен живот, че само ще си тананикате „Защо? Защо? Защо не изказах любовта преди, а я оставих да мълчи?”

Мила.бг