Лайфстайл

Забравете за тези 14 неща догодина

  03.12.2019 15:59             
Забравете за тези 14 неща догодина

Преди да си пожелаете любов, здраве, щастие, пари, хармония, уют и прочие благини за душата и тялото, пожелайте си малко егоизъм за новата година.

Крайно време е да инвестирате в себе си достатъчно енергия и усилия, за да се превърнете в по-добрата си версия.

Догодина за нищо на света не правете тези 14 неща.

  1. Спри да тъпчеш на едно място

Стига толкова си наблюдавал живота на другите. Престани да гледаш как останалите постигат целите си, докато ти стоиш предпазливо на дивана вкъщи, щото те е страх от промяната.

  1. Спри да спиш само по 4 часа

Ако не спиш достатъчно, ще продължаваш да бъдеш сприхаво човече. Независимо колко задължения имаш или колко е интересен сериалът, с който искаш да наваксаш, давай на тялото и психиката си поне 8 часа сън на ден. И утре може да изгледаш поредната серия или да довършиш боядисването на коридора.

  1. Спри да избягваш страховете си

Те пречат на истинските желания да бъдат осъществени. Ако сърцето всеки път започва да препуска, когато се сетиш за приятелката си, с която отдавна искаш да се сдобриш, или за мечтаната ти работа, значи е време да го послушаш и да загърбиш страховете си. Няма да съжаляваш.

  1. Спри да позволяваш на хората да те взимат за даденост

Хора, които не могат да извървят и половината път към теб, и хора, които постоянно очакват от теб да бъдеш на тяхно разположение, но дори няма да ти пуснат съобщение, в което да те пипат как си, със сигурност нямат място в живота ти.

  1. Спри да криеш душевното си състояние

Независимо дали говорим за депресия, безпокойство, обсесивно-компулсивно разстройство, тъга, не го крий от света. Престани да си повтаряш, че си бреме за околните и че нещата, които усещаш, са нещо, от което трябва да се срамуваш.

  1. Спри да ходиш на работа, която те кара да искаш да се самоубиеш

Дори и мозъкът ти да твърди, че това е единственото нещо, което може да правиш, прати го на майната му и си намери ново занятие.

  1. Спри да се задоволяваш с фигурата си

Ако не се чувстваш добре в кожата си и не се усещаш особено здравословно, тогава е време да започнеш с дълго отлаганите упражнения и да смениш хранителния режим.

Мила.бг