България

Пациент удря, души и обижда лекари и сестри

  29.11.2019 14:18             
Пациент удря, души и обижда лекари и сестри

Лекари и медицински сестри от столичната болница "Св. Анна" са станали обект на жестока агресия. Те са били удряни, блъскани, душени и обиждани от пациент в лечебното заведение. От столичната полиция задържаха пациента побойник пред сградата на лечебното заведение. 

Инцидентът е станал около 4 часа тази сутрин, когато в Клиниката по хирургия е била извикан лекар от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, за да направи консултация заради лечение на тежко болен пациент.
В същото време друг пациент почва да размахва белезници и да заплашва с арест екипа. Установено е, че той предварително е поставил на камерите гумени ръкавици, за да не бъде заснет.
След като счупил и вратата на клиниката по хирургия, започнал да удря, блъска, души и обижда лекари и медицински сестри.
Освен получените физически травми, пострадалите служители са и в психически шок. Подадено е оплакване и в момента тече разследване.

При пристигане на полицейските екипи на място, ситуацията вече била овладяна, а мъжът - напуснал сградата на лечебното заведение. На местопроизшествието беше извършен оглед.
В хода на предприетите заградителни и оперативни действия, малко по-късно, мъжът е задържан и отведен в столичното Седмо РУ. Работата по изясняването на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Монитор