Konkurent
Инекс

Свят

Българка от Лондон разказа за ужасите в медицинската система на Острова

2019-11-18 20:20 484 0

Българка от Лондон разказа за ужасите в медицинската система на Острова

Свикнали сме да критикуваме родното здравеопазване, но често се оказва, че в други държави положението е още по-трагично. Това изпитва на свой гръб българка, която живее в Лондон и има малко детенце.

Тя се оказва в патова ситуация, след като то се разболява. Накрая, отчаяна от невъзможността детенцето й да получи адекватна помощ, тя се принуждава да се прибира по спешност в България.

Постът й е публикуван във Фейсбук:

"Здравейте мами, СПЕШНО!!! Детето ми на 3 годинки е с пневмония изписват му шести антибиотик и нежелаят да го приемат в болница даже и рентген му отказаха , искам да се приберем в България! Моля посъветвайте ме в коя болница в София да отида, къде действат бързо и адекватно!?!"

Под поста й различни майки коментират и предлагат помощта си. Други споделят, че са имали подобен горчив опит в чужбина. 

"Два месеца ме разиграват и не ми дават и никакви документи, че му е отказана хоспитализация, нито за това какво са го лекували, нищо, нищо", споделя още притеснената майка от Лондон

"Просто са ужасно некомпетентни лекарите там.. Мен 2 месеца ме влачиха по различни болници, препращаха ме от лекар на лекар, а в същото време буквално не ме отразяваха, както е казала жената.

Даваха ми какво ли не, а никой не успя да диагностицира двустранна пневмония", разказва още друга жена. 

блиц

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Още 45 години затвор за Звяра от Балканите
2019-12-12 18:20
51 0
Съд в Атина присъди 45 години затвор на известният с поредица тежки престъпления Костас Пасарис, който излежава доживотна присъда в Румъния, пише вестник Катимерини.


Над 100 хил. мигранти заловени край границите на Турция с България тази година
2019-12-12 16:30
101 0
  Турските власти по охраната на границите в района на Одрин са заловили от началото на тази година досега над 100 хиляди мигранти при…

  Намериха мумифициран един от най-издирваните мъже в Русия след 2 години в неизвестност
  2019-12-12 14:20
  366 0
   Мъж, който от повече от две години фигурира в списъка с най-издирваните хора в Русия, бе намерен мумифициран в апартамента си, съобщават световните медии. Името…

  САЩ искат да работят с Русия за прекратяването на конфликта в Либия
  2019-12-12 12:20
  101 0
  Съединените щати искат да работят с Русия за прекратяване на конфликта в Либия, заяви вчера американският държавен секретар Майк Помпейо, цитиран от Ройтерс.


  актуален брой на вестник Конкурент