България

Пиян опита да прегази полицай в гонка край Бургас

  18.11.2019 10:59             
Пиян опита да прегази полицай в гонка край Бургас

Пиян шофьор опита да прегази полицай в гонка с патрул на МВР, който искал да го спре за проверка след пътно произшествие, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Служителят успял да се отдръпне в последния момент и не е ранен. Инцидентът станал с около 21ч. на 17 ноември. Служители от Второ РУП посетили частен дом на ул. "Балкан" в бургаския кв. Долно Езерово, тъй като имали сигнал, че там живее водач на "дачия", допуснал ПТП и избягал от  местопроизшествието. Полицаите не открили шофьора, за когото имали данни, че е пиян.

Малко по-късно на кръстовището на улиците "Босна" и "Залесителна" служителите забелязали автомобила, но водачът му не се съобразил с подадения сигнал със СТОП-палка, а рязко ускорявайки, продължил да се движи, като направил опит да блъсне спиращия го полицай. Служителят на реда успял да избегне фаталния сблъсък, като заедно с колегите си последвал лекия автомобил с включени светлинна и звукова сигнализации. След кратко преследване водачът на "дачията" спрял колата и побягнал между блоковете в посока базата на ВИК. Задържан е въпреки агресивното си поведение и отведен с белезници в полицията. Установено е, че това е 28- годишен бургазлия.

По случая е образувано досъдебно производство.

24часа