Събития

Как се покоряват 4 осемхилядници за 140 дни? Може да разберете от Атанас Скатов, който ще гостува във Враца

  14.11.2019 12:10             
Как се покоряват 4 осемхилядници за 140 дни? Може да разберете от Атанас Скатов, който ще гостува във Враца

В Рубриката „Литературен салон“, която се организира от Младежки дом-Враца, Атанас Скатов ще разкаже за покоряването на четири върха над 8000 м в рамките на 140 дни и за повода да напише шесте си книги. Мероприятието ще се проведе на 4 декември /сряда/, от 18 часа, в Младежкия дом.
Може ли човек, който никога не е ходил на планина, никога не е спортувал, сняг е виждал само през прозореца до 2012 год. и е 8 години на растителен режим на хранене да изкачи 11 върха над 8000 метра и Седемте континентални първенци? Феномен в алпинизма? Случайност? Грешка? Трудолюбие, Вяра или Упоритост? Воля или Лудост?  Как може човек без никакви знания и умения в алпинизма да постигне най-високите резултати за България? Абсолютно сам, без треньори, водачи, консултанти, съветници, наставници и всякаква вид друг помощ и курсове в планинарството и алпинизма.
Как се изкачват 4 върха над 8000 метра в рамките на 140 дни?
Човекът мотивирал хиляди да сбъдват мечтите си и да водят здравословен и природосъобразен начин на живот, както и да пазят планетата.
Защо го прави и какво го мотивира да продължава?
Каква е каузата и мисията му?
Ако искате да получите отговори на всички тези въпроси, както и да зададете Вашите въпроси лично към Атанас Скатов, заповядайте на 4 декември /сряда/ от 18 часа в Младежки дом-Враца.
на презентацията на Атанас Скатов-първият и единствен българин изкачил: 11 върха над 8000 метра; 4 върха над 8000 метра в една календарна година, само за 140 дни;  Седемте континентални първенци Seven Summits; Връх Еверест по Северния и Южния маршрут; Най-бързо българско изкачване на 1,2,3,4,5,7 и 10 върха над 8000 метра.
Автор на 6 книги, продуцент на филми, мотивационен лектор, изнесъл над 200 лекции и презентации в България и чужбина, агроном по растителна защита, ентомолог, природозащитник.
Входа за събитието е дарение и всеки може да дари колкото желае. Събраните средства ще служат за завършване на втория проект на Атанас Скатов за изкачване на 14-те осем хилядника, както и за засаждане на дървета. Остават 4 върха до завършване на Хималайската корона и България да има свой представител в елитната група.