Събития

Ангел Станков и Йосиф Радионов гостуват на Симфониета-Враца

  12.11.2019 15:37             
Ангел Станков и Йосиф Радионов гостуват на Симфониета-Враца

Виртуозните цигулари отбелязват 50-годишнината на прочутото си дуо със специална програма за концерта на 15ноември, от 19 часа със Симфониета-Враца. Ще чуем прочути произведения на Пърсел, Бах, Моцарт, Шебурт, Сарасате, Шостакович. Диригент на юбилейния концерт е младият маестро Момчил Томов.

Цигулковото дуо Ангел Станков и Йосиф Радионов вече 50 години неизменно участва в българския и световен концертен живот. Еднакво успешно, музикантите се представят и като солисти с оркестър, и като камерен ансамбъл.

Носители са на І награда (заедно с пианистката Теодора Несторова) и Златен медал от І. Международен конкурс и фестивал за камерна музика в Осака – 1993, както и на много други отличия. Наскоро музикантите бяха отличени с Националната награда за принос в музикалното изкуство "Акад. Марин Големинов" за 2019 година.

В богатия им репертоар, освен многобройните класически образци от Вивалди до Шнитке, влизат и редица произведения от изтъкнати български и чужди композитори, създадени специално за двамата виртуози.

Дуото свири на сцените на прочути концертни центрове като Гевандхаус в Лайпциг, Сънтори хол в Токио, Московската консерватория, Уигмор хол в Лондон и др.

Записи на цигилковото дуо Ангел Станков и Йосиф Радионов  звучат от националните радиостанции, Би Би Си – Лондон, Холандското и Френско радио, Радио Москва, Японската телевизия, а редица фирми: „Балкатон“, „Йомиури телекастинг корпорейшън“, ЕМАМ и др. издават студийни и концертни изпълнения на дуото.

Билетите за концерта са в продажба на касата в градския билетен център до хотел „Хемус“.