Събития

Борис Николов продължава да пише история в Белоградчик

  12.11.2019 12:38             
Борис Николов продължава да пише история в Белоградчик

Новоизбраните общински съветници и кмет на Белоградчик положиха клетва за мандат 2019-2023 г. Областният управител Албена Георгиева откри първото заседание на местния парламент в понеделник. В залата на Младежкия дом новоизбраните общински съветници и кмет получиха удостоверенията си за избор от Анжела Тодорова – председател на ОИК, след което положиха клетва и подписаха клетвените декларации.

Избраните 13 общински съветници, издигнати от партии и коалиции са, както следва:

Альоша Вътков, Ангел Георгиев, Боян Иванов, Людмил Алексиев и Валентин Драгомански от Местна коалиция БСП за България (ДПС); Мирослав Ангелов, Мирослава Димитрова и Тодор Цеков от ПП ГЕРБ; Александър Алексиев, Ася Ганчова и Румен Цанков от Национален фронт за спасение на България; Ангел Боянов и Юлиан Миланов от Воля. 

Временно изпълняващия длъжността кмет на общината Антон Трифонов предаде на Борис Николов – избран за трети пореден мандат на балотаж с преднина от повече от 700 гласа, атрибутите на властта – кметската огърлица и символичния ключ.

Негово високоблагоговейство свещеноиконом Рафаил – архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, се обърна към новоизбраните управници на общината с благопожелания за здраве, успехи, мъдрост и единение по важните въпроси за доброто на Белоградчик и общината.

Най–възрастният  от общинските съветниците – Тодор Цеков, ръководи заседанието за избор на председател на общинския съвет. Единствената номинация бе за Боян Минков Иванов, който след тайно гласуване бе избран с гласовете на 7 от общинските съветници за председател на местния парламент.