България

Родно НПО връща българите у нас с онлайн платформа

  11.11.2019 12:20             
Родно НПО връща българите у нас с онлайн платформа

Родна неправителствена организация ще връща живеещите в чужбина българи у нас. Това ще стане чрез онлайн платформа, която ще свързва сънародниците ни от чужбина с родния бизнес като така ще се представя възможностите за кариерно развитие в различни части на България, съобщават от БТА.

Инициативата "Bulgaria wants you" ще започне в началото на 2020 г. като освен информация за свободни работни позиции, тя ще дава и административна помощ при завръщане в конкретен регион. Ще бъде наличен и калкулатор, който ще дава информация за

стандарта на живот в различните български области.

С него българите в чужбина ще могат да сравнят областта с държавата, в която пребивават. Инициативата бе подкрепена и от Министерството на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). В присъствието на икономическия министър Емил Караниколов между ИАНМСП и Движение "Национална кауза" ДНК, на което е и проектът, бе подписано споразумение, с което агенцията ще помага за разпространението на информация относно кампанията.

монитор