България

Здравословен проблем е най-вероятната причина за смъртта на матроса във Варна

  07.11.2019 12:13             
Здравословен проблем е най-вероятната причина за смъртта на матроса във Варна

Смъртта на матроса Спас Пенчев вероятно е настъпила в резултат на внезапно възникнал здравословен проблем. Причините ще бъдат окончателно изяснени и потвърдени след приключването на досъдебното производство.

Инцидентът е станал докато мъжът бил на процедура по време на годишни медицински прегледи, на които е имало и симулация на водолазни спускания. В барокамерата заедно с матрос Спас Пенчев са се намирали общо 4-ма души. Останалите 3-ма матроси са в добро състояние. Именно те са сигнализирали за наличието на проблем. Присъстващият наблюдаващ лекар незабавно е оказал помощ на военнослужещия.

Барокамерата във Варна е сертифицирана и за медицински изследвания, и за провеждането на тренировки на водолази от флота.  36-годишният матрос от Военноморските сили почина при извършване на медицински прегледи с имитационни водолазни спускания в барокамера. Матросът е починал във Военноморската болница, бил е от военно формирование 34 590-Бургас, на 36 години, на служба в Българската армия е от 2014 г., семеен с едно дете

monitor.bg