Избори

В 5 видински села избраха кметове на балотаж

  04.11.2019 16:42             
В 5 видински села избраха кметове на балотаж

Изборите в неделя бяха решителни за 5 села от община Видин, където също си избираха кметове.

Валентин Маринов от коалиция СДС /НДСВ, Нова алтернатива, ЗНС, БДС-Р и БЗНС/ спечели балотажа за село Покрайна в община Видин. В неделя той събра одобрението на 388 души.

Съперничката му Адрияна Паскова от ГЕРБ остана втора с 264 бюлетини.

6 гласа от намерените гласове в урните са невалидни, съобщиха от ОИК.

4 гласа решиха съдбата на кмета в Гомотарци, където кандидатът на ГЕРБ Ирена Иванова се класира първа със 183, а опонентът й Сашко Никифоров от БСП е втори със 179. В урните са били намерени и 12 бюлетини, които или са сгрешени, или по тях не може да се установи за кого е пуснат гласа.

Живко Недялков печели изборите в Кутово. За кандидата на коалицията с водещ субект СДС са гласували 224 души, а за съперника му Тихомир Цветанов от ГЕРБ – 166.

Червен кмет ще има Сланотрън, след като втория тур на местните избори беше спечелен със 170 гласа от Венелин Павлов от БСП. Втори резултат в селото, което се намира в община Видин, заслужи Владимир Вълчов от ГЕРБ със 148 бюлетини.

Венцислав Кирилов от ГЕРБ, за когото гласуваха 192 души в Буковец, спечели 4-годишен мандат да управлява видинското село. Вторият резултат в неделя постигна Стоян Костов от местната коалиция на СДС със 135 гласа.